preskoči na sadržaj
Osnovne informacije

UPISI U SREDNJU ŠKOLU - NOVA OBAVIJEST

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

službeno je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024. Posebno ističemo članke IX. do XIII. u kojima se nalazi ovogodišnji Kalendar upisa. Odluku možete pronaći ovdje: Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024. (nn.hr).

U skladu s Kalendarom, upisi službeno kreću 29. svibnja s:

Početkom prijava u sustav - učenici bi se trebali kroz naredno vrijeme prijaviti u sustav i pregledati osobne podatke i javiti se razrednicima u slučaju da neki od podataka nije ispravan kako bi ga razrednik provjerio i po potrebi ispravio u e-Matici.

Iskazom interesa za sportske odjele (do 9. lipnja) - kandidati koji planiraju upisati razredne odjele za sportaše moraju u sustavu (https://srednje.e-upisi.hr) do spomenutog roka iskazati interes za razredne odjele za sportaše. To čine tako da na kartici Moji podaci unesu sport, mjesto i klub u kojem treniraju. Prema Pravilniku, čl. 14:

(1) Pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše ima kandidat koji je uvršten na rang-listu određenoga nacionalnoga sportskoga saveza.

Početkom prijava programa kandidata s teškoćama u razvoju (do 16. lipnja) - prema Pravilniku, čl. 23 to su sljedeći kandidati:

(1) Kandidat s teškoćama u razvoju, odnosno težim zdravstvenim teškoćama, a koje su utjecale na postizanje rezultata tijekom prethodnog obrazovanja i/ili mu značajno sužavaju mogući izbor programa obrazovanja i zanimanja, je kandidat koji je osnovnu školu ili dio osnovnoškolskog obrazovanja završio prema rješenju nadležnog upravnog tijela županije, odnosno Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: Ured) o primjerenom programu obrazovanja.

(2) Kandidati iz stavka 1. ovoga članka rangiraju se na zasebnim ljestvicama poretka, a temeljem ostvarenog ukupnog broja bodova utvrđenog tijekom postupka vrednovanja, u programima obrazovanja za koje posjeduju stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

U skladu s Pravilnikom, kandidati s teškoćama u razvoju moraju pribaviti stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za u pravilu šest, a najmanje tri programa i s tim popisom prijaviti programe kod nadležnog županijskog upravnog odjela za obrazovanje odnosno Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba.

Početkom dostave dokumentacije kojom se ostvaruju dodatna prava za upis, dostavljaju se putem https://srednje.e-upisi.hr (do 26. lipnja za kandidate s teškoćama u razvoju, do 6. srpnja za redovite kandidate) - kandidati mogu ostvariti pravo na jedan ili dva dodatna boda ili aktivaciju prava prednosti (Pravilnik, članci 20 i 21). Posebno napominjemo kako kandidati s teškoćama u razvoju na preliminarnom rangiranju nemaju pravo na aktivaciju prava prednosti na temelju zdravstvenih teškoća (Pravilnik, čl. 19).

 Drugi važni datumi:

  • Objava konačnih ljestvica poretka za kandidate s teškoćama u razvoju je 27. lipnja.
  • Početak prijava programa za redovite kandidate je 28. lipnja.
  • Objava konačnih ljestvica poretka za redovite kandidate je 10. srpnja.
  • Prijenos upisnica na sustav je od 10. do 13. srpnja

Za kraj, obavještavamo vas kako su od ove godine ukinute prijavnice. Kandidati više nisu dužni evidentirati prijavnicu i škole ih nisu dužne verificirati. U skladu s ovom promjenom je donesen i Kalendar. Ova promjena donesena je s ciljem administrativnog rasterećenja većine dionika upisnog postupka. Postupak prijenosa i verificiranja upisnica ostaje isti.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 27. 5. 2023. 08:15

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici, objavljujemo informacije koje smo dobili od CARNET Helpedeska.

Na stranici za upis u srednje škole (https://srednje.e-upisi.hr) pod karticom "Korisničke upute" objavljeni su hodogrami za kandidate i roditelje/skrbnike. Hodogrami su dokumenti u kojima je na jednostavan i sažet način opisan cijeli upisni postupak prema kategorijama kandidata. Ovi hodogrami zamijenit će dosadašnje brošure. Hodograme možete preuzeti i na poveznicama koje se nalaze ispod.

Hodogram - Redoviti kandidati

Hodogram - Kandidati s teškoćama u razvoju

Hodogram - Kandidati izvan redovitog sustava obrazovanja RH

Hodogram - Upis u razredne odjele za sportaše i umjetničke odjele

Odluka o upisu u I. razred srednje škole upućena je na objavu Narodnim Novinama, stupit će na snagu prvi dan nakon objave, a u svrhu informiranja javnosti objavljujemo neslužbene datume ovogodišnjih upisa u srednju školu. Kalendare također možete pronaći na stranici za upis u srednje škole pod karticom Česta pitanja > Važni dokumenti. Kalendare možete preuzeti i na poveznicama koje se nalaze ispod.

Kalendar - Redoviti kandidati i kandidati izvan redovitog sustava obrazovanja RH

Kalendar - Kandidati s teškoćama u razvoju

Kalendar - Kandidati za upis u razredne odjele za sportaše

U skladu s ovim kalendarom, početak upisa u srednju školu u 2023. godini kreće 29. svibnja 2023.

Dodatno, obavještavamo Vas i o početku korištenja Viber info-kanala na kojem ćemo objavljivati sve važne informacije o upisima u srednje škole za kandidate i roditelje/skrbnike. Podatke za priključivanje info-kanalu možete pronaći na https://srednje.e-upisi.hr pod karticom Pomoć i podrška.

Obavještavamo vas i o webinaru o prijavama i upisima u srednje škole za kandidate i roditelje/skrbnike koji će se održati u srijedu, 31. 5. 2023. od 10 do 12 sati. Zainteresirani kandidati i roditelji/skrbnici na webinar se mogu prijaviti putem sljedeće poveznice: http://tiny.cc/7c47vz. Obavijest će pravovremeno biti postavljena i na https://srednje.e-upisi.hr. Za one koji ne mogu prisustvovati webinaru, snimka će biti objavljena na CARNET-ovom portalu Meduza.

Srdačan pozdrav i uspješne upise želi Vam, CARNET Helpedesk

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 23. 5. 2023. 14:42

PREHRANA UČENIKA

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 11. 5. 2023. 15:34

Kako razgovarati s djecom u kriznim situacijama?

Više informacija na slijedećim poveznicama:

Kako razgovarati s djecom u kriznim situacijama

Dijete i trauma

Djeca trebaju našu podršku nakon zastrašujućeg događaja

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 10. 5. 2023. 09:55

SISTEMATSKI PREGLED - UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Test spremnosti za prvi razred bit će u zadnjem tjednu 4. mjeseca, a sistematski pregledi će početi u zadnjem tjednu 5. mjeseca. O točnim terminima svi roditelji bit će telefonski obaviješteni.

Više informacija na slijedećim poveznicama:

Upute za sistematski pregled

Upitnik za roditelje

Zubna putovnica

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 5. 4. 2023. 09:13

OBAVIJEST RODITELJIMA o podnošenju prijava za redovan upis u 1. razred

U sustavu E-upisi u osnovne škole od 2. ožujka 2023. godine otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole sve do 30. ožujka 2023. godine.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi. Također, ukoliko imaju razloga za to, roditelji će moći podnijeti prijavu za upis u drugu školu.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole do 30. ožujka 2023. godine roditelji će moći podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole, prijaviti djecu s utvrđenim teškoćama u razvoju kao i podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav E-upisa u osnovne škole ulazi preko portala
E-građani roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj dijete pripada i koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti WEB stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 16. 3. 2023. 19:15

Nacionalni informacijski sustav upisa u osnovne škole - UPUTE ZA RODITELJE

Korisničke upute za korištenje sustava

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 1. 3. 2023. 15:27

ŠKOLSKI PSIHOLOG

Poštovani roditelji, školsku psihologinju Anđelu Smolić-Ročak možete kontaktirati na broj telefona 023 394 481, ponedjeljkom popodne a ostale dane ujutro.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 16. 2. 2023. 12:18

FINANCIRANJE TROŠKOVA PREHRANE UČENIKA

Poštovani roditelji,

                Temeljem Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova prehrane, odnosno sufinanciranja za učenike osnovnih škola za drugo polugodište školske godine 2022./2023., Vlade Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 156/22.) u Osnovnu školu Sukošan uvodi se besplatan obrok za sve učenike. Tako je Odlukom predviđeno da se školama doznačava iznos do 1,33 eura/10,00 kuna (Fiksni tečaj konverzije 7,53450) dnevno. S obzirom na uvijete koje trenutno imamo u školi ta sredstva ćemo upotrijebiti za izradu mliječnih obroka.

                Kako je predviđeno da sustav podjele obroka započne prvim danom drugog polugodišta ovim putem vas molimo da obavijestite razrednike želite li da vaše dijete prima redovito mliječni obrok u školi te postoje li ikakve zdravstvene prepreke (eventualne alergijske reakcije na neke proizvode) u izboru prehrambenih proizvoda koje vaše dijete ne bi smjelo uzimati.

                S obzirom na kratko vrijeme predviđeno za provedbu ove aktivnosti molim da do ponedjeljka razrednicima odgovorite putem interne komunikacije, a učenicima ćemo u ponedjeljak 9. siječnja 2023. godine podijeliti pismeni upitnik koji će te potpisati.

Unaprijed vam zahvaljujemo,

Ravnatelj: Branimir Peričić

Sukošan, 5. siječnja 2023. godine

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 5. 1. 2023. 12:29

Ispis iz izbornog predmeta za školsku godinu 2022./2023.

Poštovani roditelji,

prema članku 27. stavku 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, učenik može prestati pohađati izborni predmet nakon pisanog zahtjeva roditelja/skrbnika koji se mora dostaviti Učiteljskom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu!

Popunjen zahtjev potrebno je predati razredniku ili u tajništvo škole do zaključno 30. lipnja 2022. godine.

Zahtjevi pristigli izvan roka neće se razmatrati.

Ovdje možete preuzeti zahtjev za ispis iz izbornog predmeta.

Ravnatelj: Branimir Peričić

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 21. 6. 2022. 21:50

OBAVIJEST RODITELJIMA O UPISIMA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Poštovani roditelji, više informacija o upisima u 1. razred možete pronaći na slijedećoj poveznici: Upis u 1. razred

 

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 7. 6. 2022. 16:08

PRAVILNIK O KUĆNOM REDU

Poštovani učenici i roditelji, na poveznici u nastavku možete preuzeti Pravilnik o kućnom redu.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 11. 11. 2021. 16:19

Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku možete preuzeti Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Zdrilić  datum: 1. 9. 2021. 11:39
» Arhiva naših vijesti    
 


Upisi

Korisni linkovi

Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Svibanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Školsko zvono

JUTARNJA SMJENA

1. SAT 08:00 - 08:45

2. SAT 08:50 - 09:35

3. SAT 09:40 - 10:25

4. SAT 10:45 - 11:30

5. SAT 11:35 - 12:20

6. SAT 12:25 - 13:10

7. SAT 13:15 - 14:00

POPODNEVNA SMJENA

0. SAT 13:15 - 14:00

1. SAT 14:00 - 14:45

2. SAT 14:45 - 15:30

3. SAT 15:50 - 16:35

4. SAT 16:35 - 17:20

5. SAT 17:20 - 18:05


Office 365 alati

Poticanje čitanja

preskoči na navigaciju