preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan hrvatske knjige 22. travnja i Noć knjige 23. travnja

Ove godine nam ove dvije manifestacije padaju za vrijeme proljetnog odmora. Prošle smo ih godine obilježili igrokazom „Marulićeva Judita“ u školskom hodniku. Igrokaz su izveli učenici četvrtih razreda koji su sad u petom razredu i koji su tada pokazali odličan glumački talent.

Ministarstvo kulture proglasilo je razdoblje od 22. travnja 2021. do 22. travnja 2022. godinom Marka Marulića jer je prošlo točno 500 godina od kad je 22. travnja 1521. tiskana knjiga oca hrvatske književnosti Marka Marulića - „Judita.“

Zašto je baš 23. travnja Svjetski dan knjige i autorskih prava, to znamo od prije, taj je datum izabran kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su na taj dan 1616. godine preminula dva velikana svjetske književnosti William Shakespeare i Miguel de Cervantes. I zato pročitajte neku dobru knjigu i na taj način obilježite ova dva značajna datuma! Ili pročitajte tekst u nastavku, igrokaz „Marulićeva Judita“ i „Jezične posebnosti sukošanskoga govora.“

Igrokaz - Marulićeva Judita

Jezične posebnosti sukošanskoga govora

Fotografije prikazuju „sukošanske posebnosti“ koje bi definitivno vrijedilo sačuvati.

  :: opširnije :: 


objavio: Radmila Bičić  datum: 22. 4. 2022. 15:27

Dalmatinski festival matematike

Ove godine održan je 13. svibnja u Splitu Dalmatinski festival matematike, ekipno natjecanje učenika od 3. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Sudjelovalo je oko 500 učenika osnovnih i srednjih škola, među kojima je 6 škola Zadarske županije. Osnovna škola Sukošan sudjelovala je s 3 četveročlane ekipe od 5. do 8. razreda i ostvarila dobre rezultate, osobito ekipa 7. i 8. razreda.

Nakon zanimljivog natjecanja i radionica za učenike i učitelje prošetali smo gradom i popeli se na kampanel sv. Duje s prekrasnim pogledom. Spojili smo ugodno s korisnim i proveli zanimljiv matematički dan u Splitu.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 23. 5. 2022. 20:07

OBAVIJEST - DOBROVOLJNO SAMOTESTIRANJE UČENIKA

Poštovani roditelji,

sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja mjeru dobrovoljnog samotestiranja učenika na SARS-COV-2 brzim antigenskim testova od petka, 18. ožujka 2022. godine potrebno je provoditi samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Ravnatelj: Branimir Peričić

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 17. 3. 2022. 11:59

Virtualna izložba likovnih radova učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 2. 3. 2022. 13:02

MODEL UKIDANJA SAMOIZOLACIJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo (po modelu A) Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo je model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.

U prilogu su upute za uporabu "Hightop" SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa. Radi trenutnog održavanja nastave po C modelu za učenike predmetne nastave (5. do 8. razreda) testovi će se podijeliti u ponedjeljak, 14. veljače 2022. godine u školi. Molimo da prije upotrebe testa pažljivo pročitate upute.

Ukoliko niste u mogućnosti, a željeli biste ispisati ove upute molimo da nam se javi vaše dijete te ćemo to učiniti u školi.

Prilozi:

Obavijest za roditelje/skrbnike

Obrazac/izjave za roditelje/skrbnike

Upute za upotrebu HIGHTOP testa za samotestiranje

Video o samotestiranju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 9. 2. 2022. 12:58

U svijetu likovnih umjetnika 4

Učenici 4.a razreda s učiteljicom Marijom Grdović pridružili su se eTwinning projektu U svijetu likovnih umjetnika 4/ Art in my heart. Projekt je namjenjen vrtićima, školama i posebnim odgojno obrazovnim skupinama. Svi koji žele sudjelovati trebaju tijekom šk.godine 2021./22. ostvariti 5 likovnih zadataka.
ODABIR UMJETNIKA je prema vlastitom izboru.
Na TwinSpacu potrebno je otvoriti stranicu (page) svoje škole, vrtića, grupe te postavljati ostvarene likovne radove sudionika. Na projektu sudjeluje 267 učitelja iz Republike Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 29. 10. 2021. 19:21

GPIP i Kurikulum Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

klikom na poveznicu "opširnije" možete pogledati Godišnji plan i program te Kurikulum OŠ Sukošan za školsku godinu 2021. / 2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 15. 10. 2021. 10:19

Sukošanski glagoljaši

Sukošanski glagoljaši, istinski zaljubljenici u staroslavensko pismo, priključili su se Međunarodnom projektu 101 LICE GLAGOLJICE koji će se ostvarivati preko platforme e-Twinning. Pokretači projekta su OŠ Kajzerica iz Zagreba, a u njemu sudjeluju učenici iz Hrvatske i Hrvati iz Europe i svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 16. 12. 2020. 19:09

Svjetski dan kravate

Čini se da sad već imamo tradiciju obilježavanja Svjetskog dana kravate u našoj školi pa nećemo to propustiti ni ove godine. Iako malo drugačije nego prijašnjih godina, bez radionica, bez natjecanja u vezivanju kravate, ove ćemo godine obilježit taj dan pod geslom „Obilježi Svjetski dan kravate 18. listopada – potpiši se na kravatu!“ A kravata za potpisati se nalazi u školskom holu ispred knjižnice. Svi su dobro došli, ali ne u velikom broju istovremeno, već pojedinačno! Ove je godine Svjetski dan kravate u nedjelju pa svima želim da je provedu zabavno i da se sjete da „kravata potječe od Hrvata!“ Lijep pozdrav svima!

Školska knjižničarka, Radmila Bičić

Više slika možete pogledati u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 13. 10. 2020. 17:19

Mali čuvari prirode

Naši MČP za kraj druženja u RN odlučili su još jednom ukazati na ljepote našeg zavičaja. Tako su ovaj put stihovima Josipa Pupačića ukrasili šetnicu uz more. Potom su uživali u prizoru Palaca na jutarnjoj bonaci te ga pokušali preslikati na papir. Jedno je sigurno ....... dok jer Malih čuvara priroda je u sigurnim rukama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 19. 6. 2020. 10:46

Obavijest iz školske knjižnice

Edukacija iz knjižnično-informacijskog područja ove će školske godine biti dovršena online. Svi učenici od prvog do osmog razreda mogu pregledati prezentacije na poveznici Knjižnica. Učenici završnih razreda, u svrhu samovrednovanja, mogu ispuniti upitnik Koliko dobro poznaješ svoju knjižnicu.

Svim učenicima želim uspješan i sretan kraj školske godine!

Školska knjižničarka

Radmila Bičić 

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 10. 5. 2020. 19:48

Dan planeta Zemlje Vijest ima dokument u privitku

Rad učenice 2. a razreda

Unatoč nastavi na daljinu i ove godine smo uspjeli obilježiti Dan planeta Zemlje. Planirani projekt uređenja školskog okoliša malo je modificiran pa su učenici umjesto školskog vrta uređivali svoje vrtove. Sadili su cvijeće, izrađivali ukrase od plastičnih čepova, od otpada pravili robote, od tetrapaka kućice za ptice, pisali eko-poruke i izrađivali plakate, pravili papirnate brodiće. Učili su o važnosti očuvanja okoliša i na koje načine oni, iako mali, mogu zaštiti naš planet. Najbitnije od svega je da su se i oni i roditelji  jako dobro zabavili.

Sve njihove radove možete pogledati u fotogaleriji.

Pročitajte i pismo u privitku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 22. 4. 2020. 13:21

Virtualni poklon za Čuvare prirode Vijest ima dokument u privitku

Učiteljica 2. b razreda OŠ Sukošan , Tina Milković, sa svojim je učenicima planirala razveseliti naše školske Čuvare prirode, 4. b razred, cvijećem zasađenim u samostalno napravljenim teglicama. Tako su se učenici odlučili za oblik posude na brodić, miševe, mačkice, sve kako bi razveselili učenike i uljepšali okoliš škole. No, planove je, nažalost, Korona virus zamijenio nastavom na daljinu te nismo u mogućnosti predati radove. Ipak, želimo s ovim radovima unijeti malo boje u trenutnu situaciju te maknuti misli na bolje sutra!

Ostani doma!

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 4. 4. 2020. 10:20

Akcija - Duga

Akcija Duga potječe iz Njemačke. Djeca slikaju duge i stavljaju na svoje prozore u nadi da će ova situacija što prije završiti.

I naša škola se priključila ovoj zanimljivoj akciji. Učenici razredne nastave su na poticaj svojih učiteljica i učitelja naslikali duge i stavili ih na prozore i vrata svojih domova u nadi da će ovaj virus što prije proći. Njihovi predivni radovi zašarenili su prozore kuća u Sukošanu i Debeljaku. Stoga, ako uočite dugu na prozoru znajte da u toj kući živi dijete koje strpljivo i hrabro čeka da sve ovo prođe, da opet bude slobodno i da se vrati u svoje školske klupe. Kad pogledate njihove radove shvatit ćete da dječji osmijeh liječi i u najtežim trenutcima.

Hvala našim učenicima na uključivanju u akciju, ponosni smo na vas.

Hvala svim našim roditeljima koji su nam pomogli u realizaciji ove akcije i koji nam svakodnevno pomažu da bi ova nastava na daljinu funkcionirala.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 4. 4. 2020. 09:17

Kako zaštiti djecu na Internetu?

Djeca, kao najranjiviji korisnici Interneta, mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih, odnosno roditelja.

Program Zaštita sigurnosti djece na Internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom.

Više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima potražite na sljedećoj poveznici: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=337

U cilju edukacije roditelja i djece, HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na Internetu koji je dostupan na poveznici Kako_zastiti_djecu_na_Internetu, a čija je glavna namjena upućivanje djece o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na Internetu te stvaranju odnosa povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog korištenja Interneta osjećaju nelagodno, ustrašeno ili ugroženo.

Do sada su na mrežnim stranicama HAKOM-a objavljene i tri brošure koje donose praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na Internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža. Brošura "Kako se zaštiti u svijetu Interneta i mobilnih telefona" dostupna je na slijedećoj poveznici: HAKOM_BROSURA_2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 6. 12. 2019. 16:59
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisni linkovi

Oglasna ploča

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Školsko zvono

JUTARNJA SMJENA

1. SAT 08:00 - 08:45

2. SAT 08:45 - 09:30

3. SAT 09:30 - 10:15

4. SAT 10:35 - 11:20

5. SAT 11:20 - 12:05

6. SAT 12:05 - 12:50

7. SAT 12:50 - 13:35

POPODNEVNA SMJENA

0. SAT 13:15 - 14:00

1. SAT 14:00 - 14:45

2. SAT 14:45 - 15:30

3. SAT 15:50 - 16:35

4. SAT 16:35 - 17:20

5. SAT 17:20 - 18:05


Upisi - Usmjeravanje

Office 365 alati

Poticanje čitanja

preskoči na navigaciju